Υποδομές

Διαθέσιμες Υποδομές

ΦΕΚ

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης συστεγάζεται με το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και λειτουργεί σε συγκρότημα σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας. Στο συγκρότημα των κτιριακών εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται το κεντρικό κτίριο της Σχολής, το κτίριο των Ερευνητικών Εργαστηρίων και οι αίθουσες των αμφιθεάτρων.

 

Στο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, η γραμματεία, η βιβλιοθήκη, επτά αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερις αίθουσες εργαστηριακής εκπαίδευσης των φοιτητών.

 

Στο κτίριο των Ερευνητικών Εργαστηρίων στεγάζονται τα εργαστήρια του Τμήματος, η αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και γραφεία μελών Δ.Ε.Π.. Οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες του Τμήματος υποστηρίζονται από συνολικά δεκατέσσερα (14) Εργαστήρια:

Εργαστήριο Γεωργίας

Εργαστήριο Δενδροκομίας - Ανθοκομίας - Κηπευτικών

Εργαστήριο Γενετικής Βελτίωσης Φυτών και Φυσιολογίας

Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας και Ζωολογίας

Εργαστήριο Φαρμακολογίας και Οικοτοξικολογίας

Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας

Εργαστήριο Γεωργικής Οικονομίας

Εργαστήριο Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ

Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής και Συνεταιρισμών

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής Στατιστικής και Πληροφορικής

Εργαστήριο Επεξεργασίας Τροφίμων

Εργαστήριο Χημείας και Βιοχημείας

Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υγιεινής

Εργαστήριο Ζωοτεχνίας

 

Οι αίθουσες εκπαίδευσης και διδασκαλίας των φοιτητών καθώς και το κτήριο των αμφιθεάτρων είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Παράλληλα, το Τμήμα διαθέτει θερμοκήπιο καθώς και εκπαιδευτικό αγρόκτημα, υποδομές που υποστηρίζουν τόσο το εκπαιδευτικό όσο και το ερευνητικό έργο του Τμήματος.

Η βιβλιοθήκη του Τμήματος αποτελεί παράρτημα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου, διαθέτει σημαντικό αριθμό σύγχρονων επιστημονικών συγγραμμάτων και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέους τίτλους. Στο χώρο της βιβλιοθήκης λειτουργεί χώρος αναγνωστηρίου εξοπλισμένος με ικανοποιητικό αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μέσω του συστήματος ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, το σύνολο των φοιτητών και του προσωπικού του Τμήματος έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε αξιόπιστες βάσεις δεδομένων για την αναζήτηση επιστημονικής βιβλιογραφίας. Παράλληλα, με την βοήθεια του προσωπικού της βιβλιοθήκης και αξιοποιώντας τη δυνατότητα του συστήματος διαδανεισμού των βιβλιοθηκών οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε μη διαθέσιμους ηλεκτρονικά τίτλους (βιβλία, περιοδικά ).

Το σύνολο των παραπάνω εγκαταστάσεων χρησιμοποιούνται στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας (διαλέξεις, εργαστηριακές ασκήσεις) και την ερευνητική δραστηριότητα των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών.

Κατασκευαστής ιστοσελίδας: Γεώργιος Μπρούφας © 2016, SPSEA