Συντονιστής: Ε. Μπεζιρτζόγλου

Τύπος: Υποχρεωτικό

Εξάμηνο: 2ο 

ECTS: 7.5

Διδάσκοντες: Ε. Μπεζιρτζόγλου, Ο. Παγωνοπούλου (Ιατρικό Τμήμα ΔΠΘ), προσκεκλημένοι ομιλητές.

 

Αντικείμενο Μαθήματος

Μελέτη των φυσιολογικών διεργασιών και παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με την διατροφή και πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων από τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα περιγράφονται: Τα  θρεπτικά συστατικά της ανθρώπινης δίαιτας, οι τρόποι πρόσληψης βασικών θρεπτικών συστατικών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών από διάφορες κατηγορίες τροφών, οι διατροφικές ανάγκες ανθρωπίνου οργανισμού με τις αντίστοιχες διαταραχές πρόσληψης, η συνιστώμενη δίαιτα σε ειδικές φυσιολογικές καταστάσεις και σε ειδικές παθολογικές καταστάσεις (διατροφή διαβητικού, καρδιοπαθούς κ.λ.π). Επίσης περιγράφονται οι συνήθεις λοιμώξεις οφειλόμενες σε αλλοιωμένα ή υποβαθμισμένης ποιότητας τρόφιμα και περιγράφονται τα σύγχρονα διατροφικά τεστ και έλεγχοι δυσανεξίας.

 

Μαθήματα 

Κατεύθυνση Βιοτεχνολογίας και Υγιεινής Τροφίμων

   Ειδικά θέματα διατροφής

Κατασκευαστής ιστοσελίδας: Γεώργιος Μπρούφας © 2016, SPSEA

Ειδικά κεφάλαια βιοτεχνολογίας τροφίμων

Βιομηχανική Υγιεινή

Ειδικά θέματα διατροφής

Χημεία φυσικών προϊόντων και εφαρμογές

Θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων και Ύδατος

Βιοτεχνολογία Φυτών